Seilskutefesten

 The Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Endelig er dagen kommet, ventetiden over! Verdens største seilskutefest skal vare i fire dager til ende i Fredrikstad. Fredrikstad pyntes til fest og fylles opp med fantastiske skuter, massevis av aktiviteter, salgsboder, utstillere og ikke minst et omfattende kulturprogram.

Tall-ships-378.jpg

Vi kan allerede nå fastslå at dette blir en en storslagen skutefest, men også folkefest - det er jo det som det handler om - sammen med mannskap fra skipene, byens befolkning, og titusenvis av tilreisende vil man få en opplevelsesrik dag i vakre Fredrikstad. Og nesten alt av arrangmenter er helt gratis. Og seilskutene er ikke bare staffasje og bakgrunnskulisse, de er levende kulturminner fra mange forskjellige havner på hver sin side av Atlanterhavet. Flere av de majestetiske skutene blir vi også invitert til å gå ombord i .

Tall-ships-9283.jpg

Fredrikstad er igjen fylt av verdens vakreste seilskuter, festglade mennesker og seilglad ungdom. Fredrikstad har vært vertshavn for arrangementet i 2005 og i 2014 med stor suksess.

Kanskje er det fordi Fredrikstad har rike sjøfartstradisjoner gjennom flere hundre år at byen har fått æren av å være vertsskapsby for tredje gang? Byen var på slutten av 1800-tallet den byen i landet med flest seilskuter. At byen ved Glommas bredd er vertskapsby for tredje gang er et tydelig signal om at skuter og mannskap trives i plankebyen, og Fredrikstads befolkning er selvfølgelig veldig beæret over å få besøk av alle disse flotte seilskutene igjen.

På denne nettsiden kan du lese om alle arrangementer som skjer under The Tall Ships Races. Vi har også laget en fullstendig oversikt over alle skutenes beliggenhet. I tillegg kan du lese om hver enkelt seilskute som deltar i årets TTSH.

Velkommen, kos deg!