Dar Młodzieży

Dar Mlodziezy fra Polen er det lengste skipet i årets regatta. Den majestetiske barken har en lengde på imponerende 108,8 meter. Dar Młodzieży (polsk: Ungdomsgaven) er et polsk seil treningsskip designet av Zygmunt Choreń. Skipet ble lansert i november 1981 på Gdańsk verft, Polen, og bestilt for tjeneste i juli 1982 i Gdynia, og erstattet dermed forløperen Dar Pomorza.

Read More
Eendracht

«Eendracht» er en tremastet skonnert brukt som skoleskip og for å spre budskapet om Nederlands maritime tradisjoner. Har deltatt i Tall Ships Races flere ganger. Skipet har drevet med seiltrening siden 1989 og mannskapet består nesten eksklusivt av frivillige.

Read More
Sørlandet

Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. Skipet ble bygget i 1927 og var et tidligere skoleskip som opprinnelig ble drevet av Sørlandets Seilende Skoleskibs Institution (I dag Sørlandets maritime videregående skole). Skipet ble bygd for å brukes til grunnleggende fagopplæring av sjøfolk.

Read More
Shtandart

«Shtandart» er en kopi av fregatten med samme navn som Peter den Store fikk bygget i 1703. Det gikk med stor mengder trevirke til skipet og mye av dette kom fra offentlige parker i St. Petersburg. Lerketreet som er brukt i skipet kommer fra en skog som ble plantet i 1730 nettopp for å levere materiale til skipsindustrien.

Read More
Fryderyk Chopin

STS “Fryderyk Chopin” er den yngste av de polske seilskutene. Den ble bygget mellom 1990-1992 i “Dora” verftet i Gdansk. Skipet er designet av Zygmunt Choren, den samme skipsarkitekten som designet “Pogoria” og “Dar Młodzieży” (begge med i årets The Tall Ships Races Fredrikstad 2019).

Read More
Wylde Swan

Wylde Swan er en klassiker og en sjarmerende gjenganger når The Tall Ships Races arrangeres. Det nederlandske seilfartøyet Wylde Swan er et skip bygget for fart. Hun startet livet som en motorbåt i 1920 og brakte fersk sild fra fiskefeltene til markeder i land. Hennes slanke skrog minner om de store skonnerten yachter i 1900-tiden.

Read More
Shabab Oman II

Shabab Oman II er en fullrigger seilskip som kom i tjeneste for kongeriket Oman så sent som i august 2014, ja bare noen uker etter at det forrige Tall Ships Races ble arrangert i Fredrikstad. Seilskipet erstattet det forrige skipet med samme navn. Hun ble bygget i Romania og sjøsatt i Nederland i 2013.

Read More
Cuauhtémoc

Publikumsyndlingen, den meksikanske barken, ”Cuauhtémoc”, kommer endelig til Fredrikstad. Treningsskipet for den meksikanske marinen er viden kjent for at hun alltid skaper stor begeistring med sine spektakulære anløp. I tillegg regnes hun som blant de vakreste barkene i verden.

Read More
Vega Gamleby

«Vega Gamleby» ble bygget i i Viken i Sverige i 1909. «Vega Gamleby» var en av de siste frakteskutene bygget i tre som var i drift på svenskekysten. Hun var på vei til opphugging i 1985 da hun ble reddet av Egil Bergström som fikk restaurert og bevart skipet.

Read More
Christian Radich

SS «Christian Radich» er en tremastet fullrigger, bygget ved Framnæs Mekaniske Værksted i Sandefjord, med levering den 17. juni 1937. Eier er Stiftelsen Skoleskipet Christian Radich, etablert ved en donasjon fra rittmester, trelasthandler og skipsreder Christian Radich.

Read More
Statsraad Lemkuhl

«Statsraad Lehmkuhl» er en tremastet bark bygget i Bremerhaven i 1914. Hun kom til Norge i 1924 og skiftet da navn fra det opprinnelige «Grossherzog Friedrich August» til dagens «Statsraad Lehmkuhl». I 1967 sto skipet i fare for å bli solgt til utlandet, men skipsrederen Hilmar Reksten kjøpte skipet.

Read More