ALEXANDER von HUMBOLDT II

ALEXANDER von HUMBOLDT II. Fotograf:  Żeglarz

ALEXANDER von HUMBOLDT II. Fotograf: Żeglarz

ALEXANDER von HUMBOLDT II har seilt på verdens hav siden 2011. Som forgjenger ALEXANDER von HUMBOLDT, er ALEX-2 en sivil squarerigger som tilbyr seilskuteeventyr til alle, uavhengig av tidligere erfaring. Alt du trenger er et åpent sinn og en eventyrånd!

ALEXANDER von HUMBOLDT II er bygget med en tradisjonell barque rigg. Det betyr at forgrunns- og hovedmasten bærer firkantede seiler mens den i akterenden, mizzenmasten, bærer gaffel seil. I alt er ALEX-2 drevet av 24 seil med et seilområde på 1.360 m2. I gunstige vindforhold løper hun opp til 14 knop. Og hvis vinden ikke blåser i det hele tatt, hjelper en 750 hk motor å nå de neste havnee i tide.

Mens riggen ligner en vindjammer bygget for 150 år siden, er sikkerhets- og redningsutstyret til ALEXANDER von HUMBOLDT II helt oppdatert. Radar-, radio- og satellittkommunikasjon, elektroniske kart, redningsflåter, to høyhastighets dinghys og mange ting gjør henne til et moderne skip og lett å navigere.