Atyla

Atyla. Bildet fotografert under The Tall Ships Races i 2014. Fotograf: Rodrigo de la Serna

Atyla. Bildet fotografert under The Tall Ships Races i 2014. Fotograf: Rodrigo de la Serna

Atyla er håndbygget på tradisjonelt vis i Spania i 1980–84. «Atyla» er et av svært få store seilskip bygget i tre som fremdeles er i drift. Skipet er eid og blir drevet av den samme familien som bygget henne.

Atyla er en to-mastet tre-skonnert håndlaget i Spania mellom 1980 og 1984. Hun ble designet av Esteban Vicente Jimenez å se ut som de spanske fartøyene fra 1800-tallet og bygget med den hensikt å circumnavigating jorden etter Magellan-Elcano ruten og deretter bli en treningsskip. Selv om hun aldri gjorde den turen og i stedet seilte rundt Spanias farvann i nesten 30 år, ble Estebans nevø i 2013 skutens sin nye skipper og de bestemte seg for å til slutt dedikere henne til internasjonal seilopplæring for både fagfolk og amatører.

Atyla driver et unikt utdannelsesprogram som inkluderer også en coach om bord. Programmet kombinerer undervisningen i tradisjonelle seilferdigheter med store seilskuter, fokus på lagbygging og miljøbevissthet.

English:

Built by hand in Spain between 1980 and 1984, ATYLA is one of the very few handmade wooden-hulled Tall Ships in the world that is still in operation. "ATYLA International Training Ship Foundation" is a not-for-profit organisation registered in Spain. The ship is still owned and operated by the same family who built her over 30 years ago.

Tall ship Atyla (Spanish: [aˈtila]) is a two-masted wooden schooner handmade in Spain between 1980 and 1984. She was designed by Esteban Vicente Jimenez to look like the Spanish vessels from the 1800s and built with the intention of circumnavigating the earth following the Magellan–Elcano route and then become a training ship.[2] Although she never did that trip and instead sailed around Spain for almost her 30 years, in 2013 Esteban’s nephew became her new skipper and decided to finally dedicate her to international sail training for both professionals and amateurs.