Georg Stage

Georg Stage - Fotograf Malene Thyssen

Georg Stage - Fotograf Malene Thyssen


SPESIFIKASJON

 • Name: GEORG STAGE

 • Klasse: A

 • Nasjonalitet: Danmark

 • Byggeår: 1934

 • Hjemmehavn: København, Danmark

 • Rig: Ship

 • Høyde: 29,57 m

 • Skroglengde: 42,03 m

 • Angitt av: Stiftelsen Georg Stages Minde

HANDLE OM

 • Antall traineer: 63

 • Antall fast mannskap: 17

 • Blue Flag medlem: Ja

THE TALL SHIPS 'RACES OG REGATTAER

BLÅTT FLAGG-ORDNINGEN MEDLEM

BIOGRAFI

Skoleskipet Georg Stage ble bygget i 1934 ved Frederikshavn Shipyard og flytebrygge. Det er et fullstendig riggeren med et permanent mannskap på 10 og 63 kandidater.

Skoleskipet tilhører uavhengig institusjon Georg Stage Memorial Foundation, som har som mål: 'Å gi unge mennesker som ønsker å gå til sjøs, sin første leksjon i praktisk sjømannskap ombord i et spesialbygd skoleskip'. Skoleskipet Georg Stage drives i samsvar med denne politikken til denne dag.

Siden 1981 har kvinner blitt akseptert så vel som menn. Etter fem måneder på havet, kan traineene umiddelbart ta opp en posisjon i handelsflåten, med alle ervervet kvalifikasjoner i henhold til STCW-95.

Historien om Georg Stage går tilbake noen 125 år. Det første skipet seiler under dette navnet - en litt mindre fullt rigget fartøy, ble lansert i 1882 i København. På 25 mai samme år, skipet startet sin jomfrutur med 80 traineer om bord. Skipet var utstyrt og finansiert av rederen Frederik Stage, og hans kone Thea, til minne om sønnen, Georg, som døde av tuberkulose i en alder av 22. Den opprinnelige gallionsfigur portretterer den unge Georg Stage ble overført fra det gamle skipet (nå “Joseph Conrad” i Mystic, CT) til den forrige.

“Georg Stage” var blant de få som deltok i løpene både 1956 og 50-årsjubileet Tall Ships' Races i 2006 (og mange andre i mellom). Stiftelsen hevder å være den eldste aktive opplæringsinstitusjon i sitt slag i verden.

Wikipedia/Sailtraininginternational.org