Atene

Atene er kanskje Sveriges vakreste skute. Atene ble bygget i Svendborg i Danmark i 1909 og ble kalt kalte Emanuel. Atene seiler nå fra mai til oktober i hovedsak med skoleklasser, men hun kan også leies privat. Målet med organisasjonen er å opprettholde gamle seilskip tradisjoner og å lære unge mennesker sjømannskap som praktiseres i det siste.

Read More
Swan

«Swan» ble bygget som fiskebåt i Lerwick på Shetland i 1900. I 1935 ble hun utstyrt med motor og fortsatte som fiskebåt på Shetland og i England frem til 1980-årene. «Swan» returnerte til Shetland i 1991 der hun ble restaurert og satt i drift som skoleskip. I sin tid var 'svanen' Shetlands største fiskefartøy. Hun fisket etter sild med drivgarn. I dag eies hun av stiftelsen Swan Trust og driver seiltrening og chartervirksomhet.

Read More
Christiania

I løpet av 37 år med aktiv tjeneste reddet hun 257 mennesker, 90 skip og assistert 2,881 båter - en rekord kun slått av hennes søster RS 8 Oscar. Christiania har selv vært på havets bunn; i september 1997, på vei til London, sank hun i Nordsjøen på 495 meters dyp. 19 måneder senere ble hun tatt opp.

Read More
Atyla

Atyla er håndbygget på tradisjonelt vis i Spania i 1980–84. «Atyla» er et av svært få store seilskip bygget i tre som fremdeles er i drift. Skipet er eid og blir drevet av den samme familien som bygget henne. Atyla driver et unikt utdannelsesprogram. Programmet kombinerer undervisningen i tradisjonelle seilferdigheter med store seilskuter, fokus på lagbygging, og miljøbevissthet.

Read More